Tarieven en terugbetalingen

Tarieven
Geld zou geen hinderende factor mogen zijn als het gaat om uw gezondheid. De tarieven die ik hanteer, blijven dan ook betaalbaar en zijn conform de richtlijnen van de Vlaamse Beroepsvereniging van de Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Aangezien ik als diëtiste erkend word door het RIZIV, komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) terugbetaling voor voedingsadvies door het ziekenfonds.

 • Individueel tarief:
  - Eerste consultatie: 60 euro
         met gratis persoonlijk eet- en motivatiedagboek.
  - Eerste opvolgconsultatie: 35 euro
  - Tweede en volgende opvolgconsultaties: 25 euro 

 • Op zoek naar een origineel geschenk?
  Bestel het kookboek 'DIE EET GEZOND' of een cadeaubon!
 • Tarief voor koppels (2 personen)**:
  - Eerste consultatie: 90 euro
  - Eerste opvolgconsultatie: 60 euro
  - Tweede en volgende opvolgconsultaties: 40 euro

*Sinds 2012 jaar wordt het richttarief voor een dieet- of voedingsconsult gebaseerd op het officieel tarief van het RIZIV i.v.m. de zorgtrajecten.  Voor 2017 komt dit overeen met 22,15 € (excl BTW) per consultatie van 30 minuten (26,80 € incl. 21 % BTW).
** Tarief voor koppels enkel geldig bij een gemeenschappelijke (gelijktijdige) consultatie.

Iedere patiënt met diabetes type 2 krijgt 2 maal per jaar een consultatie (telkens 1/2 uur) bij een diëtist(e) terugbetaald door het RIZIV op voorwaarde dat men in het bezit is van een diabetespas of in het zorgtraject diabetes is en een verwijsbriefje van de arts heeft. 
Bij een consultatie van 30min wordt € 17,70 terugbetaald aan rechthebbende met voorkeursregeling en € 14,75 terugbetaald aan rechthebbenden zonder voorkeursregeling.

Het richttarief voor een voordracht is € 150,00 (verplaatsingsonkosten: € 0,3/km)

 

Terugbetaling
De meeste ziekenfondsen voorzien een terugbetaling van de dieetconsultatie mits medisch voorschrift. Voor bijkomende informatie en de benodigde formulieren neemt u best contact op met uw ziekenfonds.

Gelieve er rekening mee te houden dat de afspraken 24u op voorhand dienen geannuleerd te worden, zoniet wordt een forfait aangerekend van 20 euro.